کد خبر: ۵۵۲۰۴۳
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۷
زندان‌های عربستان پر از فعالان حقوق بشری هستند

سلطنتی که سالهاست تحمل انتقاد را ندارد| بن‌سلمان عربستان را به کجا خواهد برد؟

حاکمان حدید عربستان سعودی برای سرکوب مخالفان به آنان اتهام حمیات از تروریسم و مخل امنیت عمومی بودن را می‌زنند. آنان قوانین ضدتروریستی را بازنویسی کرده‌اند تا قدرت بیشتری برای سرکوب هر صدای مخالفی داشته باشند. شاهزاده سعودی حتی "محمد بن نایف" از نزدیک‌ترین اقوام خود که مسئول وزارت کشور عربستان سعودی بود را از صحنه خذف کرد. اکنون تعریف حمایت از تروریسم در عربستان سعودی به قدری تعمیم‌یافته که اگر کسی کوچک‌ترین انتقادی از پادشاه یا ولیعهد کند نیز به اقدامات مرتبط با تروریسم متهم خواهد شد. اکنون زندان‌های عربستان سعودی پر از فعالان حقوق زنان و فعالان حقوق بشری هستند.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین الملل- روزنامه "واشنگتن پست" در سرمقاله خود ضمن انتقاد از رویکرد سرکوبگرانه ولیعهد عربستان سعودی می‌نویسد: "برای درک وضعیت کنونی به پرونده "عصام الزامل" تاجر جوان سعودی نگاه کنید. او به اتهام ارتباط با گروه‌های تروریستی بازداشت شد اما واقعیت آن بود که به دلیل انتقاد از سیاست‌های اقتصادی محمد بن سلمان بازداشت شد. 

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ او از برنامه فروش عمومی سهام آرامکو انتقاد کرده بود. او در برابر ایده‌ای ایستاده بود که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی از آن تحت عنوان ایده اصلی برای مدرنیزاسیون در آن کشور یاد می‌کرد. زامل اما در حساب خود در توئیتر نوشته بود این ایده از نظر اقتصادی و استراتژیک به سود عربستان سعودی نیست. با این حال، در عربستان سعودی جایی برای بحث عمومی درباره موضوعات مختلف وجود ندارد. زامل نیز به همراه تعدادی از روزنامه‌نگاران، دانشگاهیان و روحانیون سعودی بازداشت شد. هرچند که محمد بن سلمان ایده فروش سهام آرامکو، غول نفتی آن کشور را تاکنون اجرا نکرده است. با این حال، زامل مجازات شد. او متهم به عضویت در سازمانی تروریستی (اخوان المسلمین)، ملاقات با خارجی‌ها و ارسال توئیت‌های برهم‌زننده نظم عمومی شد. او در زندان به سر می‌برد. 

سلطنتی که سالهاست تحمل انتقاد را ندارد| بن‌سلمان عربستان را به کجا خواهد برد؟

این روزنامه در ادامه با اشاره به این که سلطنت عربستان سعودی سالهاست که تحمل انتقاد را ندارد، می‌نویسد: "با این وجود، سرکوبگری محمد بن سلمان شکل تازه‌ای از سرکوب در آن کشور است. در دوره‌های پیشین، حاکمان سعودی سعی می‌کردند رفتار خود را منطبق با قوانین اسلامی نشان دهند و بگویند مجازات علیه فعالان حقوق‌بشری و وبلاگ‌نویسان اجرای قانون شریعت است. در سیستم قدیمی اما کانال‌های محدودی برای اظهارنظر وجود داشتند. از زمان سلطنت ملک سلمان در سال 2015 میلادی و ولیعهدی پسر او محمد در ژوئن 2017 میلادی اما این کانال‌ها نیز به طور کامل مسدود شده‌اند. 

حاکمان حدید عربستان سعودی برای سرکوب مخالفان به آنان اتهام حمیات از تروریسم و مخل امنیت عمومی بودن را می‌زنند. آنان قوانین ضدتروریستی را بازنویسی کرده‌اند تا قدرت بیشتری برای سرکوب هر صدای مخالفی داشته باشند. شاهزاده سعودی حتی "محمد بن نایف" از نزدیک‌ترین اقوام خود که مسئول وزارت کشور عربستان سعودی بود را از صحنه خذف کرد. 

اکنون تمام نهادهای امنیتی و امنیت ملی مستقیما تحت نظارت محمد بن سلمان قرار گرفته‌اند. اکنون تعریف حمایت از تروریسم در عربستان سعودی به قدری تعمیم‌یافته که اگر کسی کوچک‌ترین انتقادی از پادشاه یا ولیعهد کند نیز به اقدامات مرتبط با تروریسم متهم خواهد شد. نمونه بارز این موضوع را می‌توان در بازداشت فعالان زنی دانست که سال‌ها برای آزاد شدن حق رانندگی زنان و تغییر نظام مراقبت و نگهداری خویشاوندان مرد از زنان مبارزه کرده بودند. پس از بازداشت یکی فعالان زن، برخی حساب‌های کاربری دولت در توئیتر از زنان بازداشت شده تحت عنوان "خائن" یاد کردند. 

اکنون زندان‌های عربستان سعودی پر از فعالان حقوق زنان و فعالان حقوق بشری هستند. خاشقجی پیش از مرگ در ستونی در "واشنگتن پست" توضیح داده بود که چگونه ولیعهد عربستان سعودی فهرست سیاه اطلاعاتی را تهیه کرده که در آن مجازات و ارعاب نویسندگانی که هرگونه انتقادی از حکومت عربستان سعودی داشته باشند را در بر می‌گیرید". 

سلطنتی که سالهاست تحمل انتقاد را ندارد| بن‌سلمان عربستان را به کجا خواهد برد؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین